Spectrul Realității
Ne bucurăm că accesați forumul nostru, poveștile de groază, membrii și multe altele vă așteaptă!

Se pare că o fantomă a detectat că nu sunteți înregistrat/logat!

Pentru a vă loga apăsați butonul ”CONECTARE”
Pentru a vă înregistra apăsați butonul ”ÎNREGISTRARE”
Dacă doriți să fiți vizitator apăsați butonul ”NU MAI AFISA”
Spectrul Realității
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua. 
AcasaPortalCăutareÎnregistrareConectare
• • Administratorii forumului vă invită să citiți regulamentul forumului cu un CLICK AICI . Crezi că îndeplinești toate criteriile vreunui grup? Vrei să faci parte din staff? Tot ce trebuie să faci, e să dai CLICK AICI și să faci o cerere și verifică dacă cerea ta îndeplinește cerințele cu un CLICK AICI. Mulțumesc pentru timpul acordat! • •
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Ultimele subiecte
» hello
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeSam Noi 28, 2020 2:19 pm Scris de Sakumo

» A Pizza Delivery
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeMar Noi 24, 2020 5:52 pm Scris de Sakumo

» Short Horror Stories
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeSam Noi 07, 2020 11:37 pm Scris de Sakumo

» Diferite superstitii
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeVin Noi 06, 2020 2:13 pm Scris de Hanamura

» Ouija [Halloween Story]
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeMar Oct 27, 2020 12:57 am Scris de Hanamura

» Cazul Lukacs Dalma
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeLun Oct 26, 2020 12:26 pm Scris de Hanamura

» [Portofoliu] Crystal Snow
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeMar Oct 20, 2020 1:23 pm Scris de Hanamura

» Babysitting
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeMar Oct 13, 2020 9:27 am Scris de Hanamura

» Razboiul
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeLun Oct 12, 2020 3:18 pm Scris de Sarah chan

» Zoom Call
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeDum Oct 11, 2020 10:45 pm Scris de DedeDali

» School Email
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeVin Oct 02, 2020 5:39 pm Scris de Mihai

» Ice dancer in the garden of love [YYH FanFiction]
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeMier Sept 30, 2020 10:29 pm Scris de Crystal Snow

» Hey prieteni ^^
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeMier Sept 30, 2020 3:16 pm Scris de Eloise

» Dezastrul din San Andreas
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeMier Sept 30, 2020 3:14 pm Scris de Sarah chan

» Attack on Titan (AoT)
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeMier Sept 30, 2020 12:30 pm Scris de Hanamura

» Doctor Who(1963-???)
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeMar Sept 29, 2020 11:11 pm Scris de Sarah chan

» BTS :3
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeLun Sept 28, 2020 9:13 pm Scris de Crystal Snow

» Ohayo
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeDum Sept 27, 2020 8:15 pm Scris de Kahlan

» [Anime] Hell Girl : Jigoku Shoujo
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeDum Sept 27, 2020 4:08 pm Scris de Sarah chan

» Buna ^^
Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeDum Sept 27, 2020 3:34 pm Scris de Crystal Snow

Recent Members
See more
In cazul in care esti un membru vechi care si-a uitat parola, intra pe serverul de discord sau trimite un mesaj privat de pe un cont nou administratorului Sakumo.
Discord
Afilieri
Image hosting by giphy
Youtube
Instagram

Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect
 

 Cazul Lukacs Dalma

In jos 
AutorMesaj
Sakumo
Fondator
Fondator
Sakumo

Mesaje : 296
Data de inscriere : 19/12/2011
Varsta : 23
Localizare : Wonderland

Cazul Lukacs Dalma Empty
MesajSubiect: Cazul Lukacs Dalma   Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeMar Iun 30, 2020 9:07 pm

Cazul Lukacs Dalma 16603110

Pe 10 aprilie 2002, Dalma Lukacs, o fată de 15 ani, frumuşică, silitoare şi cuminte, a plecat la discotecă din casa bunicii ei din Gheorghieni, judeţul Harghita. Mai fusese de două ori, dar însoţită de bunicul ei, care o aştepta afară. Bunicii locuiau la 1,5 km de ieşirea din oraş. Cum bătrânul murise, în ziua aceea Dalma a plecat cu unchiul ei, care mergea şi el la un prieten. La ora 20:00, s-au despărţit, stabilind să se întâlnească la ora 23:00 pentru a se întoarce împreună acasă.

De la discotecă, Dalma a fost condusă de prietenul ei o bucată de drum. Mai avea cam  300 de metri până la punctul de întâlnire cu unchiul. Încă nu se ştie cu cine s-a întâlnit până la urmă Dalma în noaptea aceea. Cert e că, după două zile, unchiul ei anunţa la poliţia oraşului Gheorgheni dispariţia fetei. Bărbatul le-a povestit anchetatorilor că la prietenul lui „a cam băut” şi-a uitat de fată. Când şi-a amintit, a coborât, dar nu-şi aminteşte la ce oră. Nu a găsit-o nici la locul de întâlnire, nici pe drumul spre casă, nici acasă, nici pe străzile oraşului. A doua zi i-a anunţat şi pe părinţii fetei care locuiau în Chileni, un sat de pe lângă Gheorgheni, şi au căutat-o împreună, dar nimic.

La început, dispariţia fetei nu a fost considerată suspectă. Câteva colege de-ale Dalmei, care-şi începuseră viaţa sexuală, sugeraseră anchetatorilor că şi Dalma era curioasă, deşi prietena ei cea mai bună susţinea cu tărie contrariul. Poliţiştii s-au gândit c-a plecat de bunăvoie cu cineva, dar impulsionaţi de declaraţiile profesorilor şi de situaţia şcolară foarte bună a fetei, au făcut verificări pe la rude, pe la stâne şi prin restaurantele pe unde colegele ei erau dame de companie. Pe 5 mai 2002, cadavrul Dalmei a fost găsit, întâmplător, într-un canal acoperit cu un capac greu, din beton. Fata era dezbrăcată, iar picioarele-i erau legate cu un şiret. Avea în urechi cerceii de aur, ceea ce exclude jaful ca mobil al crimei.


Cazul Lukacs Dalma 100_1510


În urma necropsiei s-a constatat că moartea a survenit prin asfixie cu apa din canal, care atunci nu avea mai mult de 30 de centimetri. Tot legiştii au presupus că fata era inconştientă când a fost aruncată şi că decesul, cel mai probabil, a survenit între 13 şi 21 aprilie (n.r. – vă puteţi imagina cât de precisă şi de impecabilă a fost autopsia?). Raportul de necropsie furniza şi o informaţie importantă pentru anchetă: „victima prezintă deflorare recentă, cu cel mult 7 – 10 zile înaintea decesului, iar în secreţia vaginală se disting capete de spermatozoizi”. Efectuarea testului ADN ar fi putut constitui un start în anchetă, furnizând indicii despre posibilul criminal. Dar n-a constituit nici start, nici continuare. În 2008 procurorul Ioan Mărţoiu de la Parchetul de pe lăngă Tribunalul Harghita, primul desemnat să se ocupe de acest caz, ne spunea că testul ADN există, se află la dosar, numai că nu au cu ce să compare rezultatul. La aceeaşi întrebare însă, comisarul şef Ion Morar, şef Serviciu Investigaţii Criminale din IPJ Harghita, avea un alt răspuns: testul ADN nu s-a făcut pentru că nu se putea face. „Ancheta nu a putut demonstra că a fost vorba de un viol, s-a presupus doar că ea a fost violată”, susţinea procurorul Marţoiu. Deşi, în fişa de caz pe care a întocmit-o pe 1 noiembrie 2002, tot el consemna că „din primele cercetări, Ss-a ajuns la concluzia că victima a fost supusă unei agresiuni sexuale, fiind lovită în mod repetat şi aruncată în gura de canal, capacul în greutate de peste 100 kg fiind pus în poziţia iniţială”.

Locul faptei nu a putut furniza probe deoarece zona, aflată la marginea unui câmp, fusese inundată. De pe inelul capacului de beton al căminului nu s-au putut ridica amprente şi nu s-a putut identifica nici eventualul loc în care ar fi fost sechestrată Dalma. Nu s-a putut stabili nici numărul de autori. Pentru aceasta a fost făcut un experiment: câţi inşi ar fi putut ridica acel capac. Rezultatul e la fel de incert ca şi restul datelor din caz: unul mai zdravăn sau doi mai firavi.

În 2008, Dan Petru, procuror general al Parchetului Curţii de Apel Târgu Mureş, ne declara că a preluat dosarul şi că în caz a rămas un singur suspect, asupra căruia se fac verificări.

Dosarul „Lucaks Dalma” e doar o bătaie de cap în plus, pasată de la un responsabil la altul. Şeful IPJ Harghita, comisar şef Sandu Moldovan, spune că poliţia nu poate da amănunte despre mersul anchetei şi arată înspre Parchet. Procurorul Dan Petru recunoaşte că „în cazul Dalma n-am avansat. Chiar urma să văd ce-a mai făcut poliţia de la ultima întâlnire, când am stabilit cu ei ce-ar fi de verificat”. Cât despre ultimul suspect… „au fost nişte deţinuţi care auziseră de caz şi ziceau că ştiu ei ceva, dar cred că vroiau să iasă din programul lor obişnuit”, mărturiseşte Dan Petru.

Ca în majoritatea cazurilor de dispariţii, Dalma făcea parte dintr-o familie modestă. Locuia în Chileni, nu departe de oraşul Gheorgheni, într-o căsuţă joasă cu două camere înghesuite şi o curte noroioasă, împreună cu mama ei, cu tatăl vitreg şi cu sora ei de mamă, Csilla, mai mică cu trei ani decît ea. Deşi pînă în urmă cu cîteva luni locuise cu bunicii şi cu unchiul ei într-o casă prăpădită din marginea Gheorgheniului, după ce i-a murit bunicul, a început să stea mai mult acasă, în Chileni. Chiar dacă mergea la şcoală în Gheorgheni, făcea naveta. Toţi cei care au cunoscut-o pe Dalma, prieteni, vecini, profesori, colegi, spun că era o fată cuminte, frumuşică, dezvoltată pentru vîrsta ei şi cu rezultate şcolare excelente. Premiantă.

La 12 aprilie, la Poliţia oraşului Gheorgheni s-a anunţat dispariţia lui Lukacs Dalma, născută la 25.03.1987, însoţită de semnalmentele fetei şi împrejurările dispariţiei. „Imediat a fost considerată o dispariţie suspectă‘‘, ne-a declarat procurorul Marţoiu Ioan, deşi adaugă apoi: „Nu era întocmit dosar de dispariţie, nu era decît sesizarea, dosarul se făcea după 30 de zile”. Dispariţia a fost considerată suspectă tocmai pentru că Dalma „nu avea deloc absenţe şi era o elevă foarte bună”. Poliţistul care s-a ocupat de caz recunoaşte însă că „în prima fază nu a fost considerată o dispariţie suspectă, deoarece, după ce-am vorbit cu colege de-ale ei, care-şi începuseră viaţa sexuală la 12 ani şi am aflat că ea devenise interesată: cum se întîmplă? dacă e bine?…, am zis că poate s-a dus undeva şi s-a dus de bunăvoie. Deşi nu puteam sta pasivi, pentru că avea rezultate bune la şcoală şi nu avea nici o absenţă. S-au făcut verificări pe la rude şi sus, pe munte, pe la cabane, stîne, prin restaurante pe unde colege de-ale ei mai erau dame de anturaj”.

Jurnalul Naţional, 18 iunie 2008

In cazul in care vreti sa stiti mai multe, sunt mai multe datalii in sursa, eu am selectat doar o parte din articol. Din cate se pare e un caz in care autoritatile au pasat vina de la uni la ceilalti. Criminalul nu a fost gasit.


Sursa : https://omoruri.wordpress.com/


Cazul Lukacs Dalma Vd0XDBi


Ultima editare efectuata de catre Sakumo in Dum Noi 29, 2020 1:41 am, editata de 9 ori

Sakumo și DedeDali apreciaza acest mesaj

Sus In jos
Mary
Spammer
Spammer
Mary

Mesaje : 564
Data de inscriere : 02/02/2014
Varsta : 20
Localizare : Bârlad

Cazul Lukacs Dalma Empty
MesajSubiect: Re: Cazul Lukacs Dalma   Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeMier Iul 01, 2020 5:36 pm

Când am citit numele, nu m-am gândit ca e caz român. Zău Laughing) Totuși, este unul interesant. Biata fată...


Să citim și să dansăm; aceste două distracții nu vor face niciodată rău lumii.
Sus In jos
DedeDali
Sfătuitor
Sfătuitor
DedeDali

Mesaje : 9
Data de inscriere : 23/06/2019
Varsta : 21
Localizare : Brasov

Cazul Lukacs Dalma Empty
MesajSubiect: Re: Cazul Lukacs Dalma   Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeMier Iul 01, 2020 10:47 pm

Cum a spus si Mary, nu ma asteptam sa fie un caz Romanesc...un caz foarte trist, si nici macar nu s-a gasit vinovatul...


“Remember, today is the tomorrow you worried about yesterday.”
Sus In jos
Sakumo
Fondator
Fondator
Sakumo

Mesaje : 296
Data de inscriere : 19/12/2011
Varsta : 23
Localizare : Wonderland

Cazul Lukacs Dalma Empty
MesajSubiect: Re: Cazul Lukacs Dalma   Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeMier Iul 01, 2020 10:55 pm

Da, cum am zis si se rezuma si din articol, autoritatile au pasat vina de la uni la alti pana n-au mai gasit criminalul. O sa postez cateva cazuri care sunt din Romania, ca asta. Smile


Cazul Lukacs Dalma Vd0XDBi

Hanamura apreciaza acest mesaj

Sus In jos
DedeDali
Sfătuitor
Sfătuitor
DedeDali

Mesaje : 9
Data de inscriere : 23/06/2019
Varsta : 21
Localizare : Brasov

Cazul Lukacs Dalma Empty
MesajSubiect: Re: Cazul Lukacs Dalma   Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeMier Iul 01, 2020 11:06 pm

Super, o sa postez mai mult din afara, ca nuu stiu foarte multe de aici Laughing


“Remember, today is the tomorrow you worried about yesterday.”
Sus In jos
Alex.
Moderator
Moderator
Alex.

Mesaje : 1305
Data de inscriere : 26/07/2013
Varsta : 21
Localizare : Brasov

Cazul Lukacs Dalma Empty
MesajSubiect: Re: Cazul Lukacs Dalma   Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeJoi Iul 02, 2020 12:40 am

Ok, dar cine merge la discoteca cu bunicul?
Aia a fost o autopsie de calitate, manșă de eroare de 7 zile...

Hanamura apreciaza acest mesaj

Sus In jos
Sarah chan
Incepator
Incepator
Sarah chan

Mesaje : 22
Data de inscriere : 21/09/2020
Varsta : 26
Localizare : RPG

Cazul Lukacs Dalma Empty
MesajSubiect: Re: Cazul Lukacs Dalma   Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeDum Oct 25, 2020 2:54 pm

Off! Săraca fată! Sper ca Dumnezeu sa ii pedepseasca criminalul si sa aoba o viata cat mai agonizanta, si moartea sa ii fie la fel de chinuită!
Autoritățile... De ce nu ma surprinde absolut deloc ca au pasat de la unul la altul responsabilitatea si chiar s-au incurcat in lropriile minciuni. Dava era vorba despre o personalitate mai cunlscuta sigur se facea o vâlvă de toata pomina si sigur prindeau si criminalul.


Cazul Lukacs Dalma Img_2010

Hanamura apreciaza acest mesaj

Sus In jos
Hanamura
Incepator
Incepator
Hanamura

Mesaje : 29
Data de inscriere : 24/09/2020
Varsta : 25
Localizare : Bistrița

Cazul Lukacs Dalma Empty
MesajSubiect: Re: Cazul Lukacs Dalma   Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitimeLun Oct 26, 2020 12:26 pm

Inca un motiv in plus sa nu mai merg prin Gheorgheni. Nasol rau si numai cand ma gandesc ca acum criminalii au mai multe drepturi, ma ia cu fiori. 
Sus In jos
Continut sponsorizat
Cazul Lukacs Dalma Empty
MesajSubiect: Re: Cazul Lukacs Dalma   Cazul Lukacs Dalma I_icon_minitime

Sus In jos
 
Cazul Lukacs Dalma
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Puteti raspunde la subiectele acestui forum
Spectrul Realității :: ★ CATEGORIILE INIȚIALE ★ :: Crime Reale-
Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiectMergi direct la: