Spectrul Realității
Ne bucurăm că accesați forumul nostru, poveștile de groază, membrii și multe altele vă așteaptă!

Se pare că o fantomă a detectat că nu sunteți înregistrat/logat!

Pentru a vă loga apăsați butonul ”CONECTARE”
Pentru a vă înregistra apăsați butonul ”ÎNREGISTRARE”
Dacă doriți să fiți vizitator apăsați butonul ”NU MAI AFISA” 
AcasaPortalCăutareÎnregistrareConectare
• • Administratorii forumului vă invită să citiți regulamentul forumului cu un CLICK AICI . Crezi că îndeplinești toate criteriile vreunui grup? Vrei să faci parte din staff? Tot ce trebuie să faci, e să dai CLICK AICI și să faci o cerere și verifică dacă cerea ta îndeplinește cerințele cu un CLICK AICI. Mulțumesc pentru timpul acordat! • •
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Ultimele subiecte
» Dincolo de Oglinda - Un alt "Eu"
Legende Coreene I_icon_minitimeSam Ian 02, 2021 10:21 pm Scris de MMiauti

» Anime - Another
Legende Coreene I_icon_minitimeSam Ian 02, 2021 8:13 pm Scris de MMiauti

» Hi miau !
Legende Coreene I_icon_minitimeSam Ian 02, 2021 7:55 pm Scris de Sakumo

» A Christmas Story
Legende Coreene I_icon_minitimeJoi Dec 24, 2020 10:36 pm Scris de Sakumo

» Trei povesti scurte
Legende Coreene I_icon_minitimeJoi Dec 24, 2020 9:11 pm Scris de Sakumo

» Cuptorul
Legende Coreene I_icon_minitimeMier Dec 16, 2020 10:17 am Scris de Hanamura

» hello
Legende Coreene I_icon_minitimeSam Noi 28, 2020 2:19 pm Scris de Sakumo

» A Pizza Delivery
Legende Coreene I_icon_minitimeMar Noi 24, 2020 5:52 pm Scris de Sakumo

» Short Horror Stories
Legende Coreene I_icon_minitimeSam Noi 07, 2020 11:37 pm Scris de Sakumo

» Diferite superstitii
Legende Coreene I_icon_minitimeVin Noi 06, 2020 2:13 pm Scris de Hanamura

» Ouija [Halloween Story]
Legende Coreene I_icon_minitimeMar Oct 27, 2020 12:57 am Scris de Hanamura

» Cazul Lukacs Dalma
Legende Coreene I_icon_minitimeLun Oct 26, 2020 12:26 pm Scris de Hanamura

» [Portofoliu] Crystal Snow
Legende Coreene I_icon_minitimeMar Oct 20, 2020 1:23 pm Scris de Hanamura

» Babysitting
Legende Coreene I_icon_minitimeMar Oct 13, 2020 9:27 am Scris de Hanamura

» Razboiul
Legende Coreene I_icon_minitimeLun Oct 12, 2020 3:18 pm Scris de Sarah chan

» Zoom Call
Legende Coreene I_icon_minitimeDum Oct 11, 2020 10:45 pm Scris de DedeDali

» School Email
Legende Coreene I_icon_minitimeVin Oct 02, 2020 5:39 pm Scris de Mihai

» Ice dancer in the garden of love [YYH FanFiction]
Legende Coreene I_icon_minitimeMier Sept 30, 2020 10:29 pm Scris de Crystal Snow

» Hey prieteni ^^
Legende Coreene I_icon_minitimeMier Sept 30, 2020 3:16 pm Scris de Eloise

» Dezastrul din San Andreas
Legende Coreene I_icon_minitimeMier Sept 30, 2020 3:14 pm Scris de Sarah chan

Staff Online
Recent Members
See more
Cont pierdut

Cont pierdut

// Daca nu ai acces la cont

In cazul in care esti un membru vechi care si-a uitat parola, intra pe serverul de discord sau trimite un mesaj privat de pe un cont nou administratorului Sakumo.
Afilieri
RPG Anime Romania
Image hosting by giphy
Soricei de Biblioteca
Youtube
Instagram

 

 Legende Coreene

In jos 
AutorMesaj
[Leg] Green Angel
Veteran
Veteran
[Leg] Green Angel

Mesaje : 246
Data de inscriere : 07/03/2014
Varsta : 21
Localizare : La batut Tzigani :D

Legende Coreene Empty
MesajSubiect: Legende Coreene   Legende Coreene I_icon_minitimeDum Noi 22, 2015 4:07 pm

1. Fantoma din toaletă

Nu, nu fantoma din Harry Potter, dar se pare că în Coreea există o legendă comună, care vobeşte despre o fantomă ce locuieşte în toalete, mai bine zis toaletele publice. S-ar părea că fantoma îşi scoate mâna afară din vasul de toaletă şi te pune să alegi între două hârti igienice: roşie sau albastră. Dacă alegi roşu, fantoma te va tăia şi îţi va lăsa corpul într-o baltă de sânge. Dacă alegi albastru, fantoma te va sufoca lăsându-ţi corpul albastru. Aparent, dacă vei încerca să scapi, uşa băii se va închuia singură şi vei fi forţat să alegi între cele două sentinţe la moarte.

Această poveste se regăseşte şi la japonezi şi s-ar părea că există şi o cale de scăpare. Dacă spui „Nu vreau hârtie”, s-ar putea să scapi.

2. Taxiul vânător de organe

Dacă ne gândim, şi în România am auzit poveşti despre o ambulanţă care ia oameni pentru organe pentru piaţa neagră. Şi în Coreea există aceeaşi legendă, puţin schimbată, totuşi. Diferite situri online din Coreea ar fi început să împrăştie zvonuri despre şoferi de taxi care sedează unii dintre pasageri, luându-le rinichii şi lăsându-le corpurile în locuri abandonate. În alte versiuni ale poveştii, pasagerii sunt drogaţi cu anestezic ascuns în mânerele uşii. Potrivit postului CNBC, zvonurile îşi au originea în Gwangju, iar poliţia din oraş a investigat companiile de taxi, doar pentru a găsi nimic.

3. Fantoma Jayuru

În nordul Seoulului, există o porţiune de drum, numită Jayuru care leagă Goyang de Paju. Cei din zonă spun că este un loc frecvent pentru numeroase accidente de maşină. Unii locatari cred că există o cauză supranaturală în spatele acestor accidente. Mulţi ar fi declarat că au văzut o femeie tânără pe o parte a drumului, noaptea, care, la început, părea că poartă ochelari. Doar că la o privire mai atentă, aceasta nu poartă ochelari ci ochii ei sunt scoşi, iar locul este gol.

4. Cosmeticele din susan.

Frumuseţea este ceva ce fiecare societate apreciază, dar această legendă veche, spune povestea unei fete obsedate de frumuseţe. Într-o zi, fata a învăţat de la un prieten că dacă va face baie în apă amestecată cu boabe se susan, este benefic pentru piele şi previne apariţia ridurilor. Încântată fata a fugit acasă şi a încercat reţeta de frumuseţe imediat. Câteva ore au trecut, şi fata nu ieşise din baie. Curioasă, mama fetei a bătut la uşa băii.

„Un minut!” a strigat fata, dar uşa a rămas închisă. Exasperată, mama a forţat uşa intânrd pentru a vedea ceva îngrozitor: fica ei scoţând frenetic boabele de susan care ăi intraseră în pori , cu o scobitoare.

‘Evil Twin‘ se numeşte filmul bazat pe această legendă, este din 2007 şi nu este neapărat bazat pe întreagul mit ci doar apare această scenă.

5. Criminalul din lift

Această legendă modernă spune povestea unui criminal care îşi aşteaptă victimile în lifturi. Sună cam aşa: Deicizi să iei liftul pentru a urca. Exact când uşile mai au puţin şi se închid, un bărbat va apărea şi va urca. Va aştepta ca tu să apeşi butonul pentru etajul pe care îl vrei, iar el va apăsa cu un etaj mai jos. Când liftul ajunge la etajul selectat de el, bărbatul va coborî. Când uşile se închid, el se va întoarce şi va arăta un cuţit. Va zâmbi sinistru şi va spune „Ne vedem la următorul etaj”. Va fugi pe scări pentru a ajunge la următorul etaj. Când uşile se deschid la următorul etaj, îl vei găsi stând acolo aşteptând.

6. Fantoma virgină ( l0l Laughing )

Poveşti despre fantome ale fetelor virgine sunt peste tot. În Coreea se numelşte Cho-nyo-Gwishin. Acestea s-ar găsi în clădiri abandonate, în special în spitale, şcoli, băi, cimitire, spaţii împădurite etc. De cele mai multe ori au părul lung, care le acoperă faţa şi sunt îmbrăcate în alb. Vei ştii că eşti în prezenţa uneia dacă simţi o schimbare rapidă de temperatură, schimbarea direcţiei vântului şi simţi fiori.

Una dintre poveşti spune despre un bărbat care a locuit în ultimul apartament dintr-o clădire. (În Coreea nu există lifuturi în clădirile vechi iar pentru a ajunge sus va trebui să mergi, ceea ce înseamnă că ultimul apartament este cel mai ieftin de închiriat, iar cele mai de jos cele mai scumpe.) Bărbatul s-a trezit într-o noapte din cauza unor bătăi în uşă. Acesta a întrebat cine este iar o voce a spus că ar trebui să închidă ochii şi să numere până la 100 şi să nu facă un sunet sau altfel va muri. A deschis uşa dar nu era nimeni acolo. Fiind un om superstiţios a închis ochii şi a început să numere în gând. A rămas nemişcat până la 49, când de curiozitate a deschis ochii. În faţa lui era o Cho-nyo-Gwishin holbându-se la el.

7. Masca chirurgicală roşie

Ştim foarte bine că operaţiile estetice sunt ceva comun în Coreea. „Perfecţiunea” este ceva toţi vor. Povestea sună cam aşa. Un bărbat care stă într-un metrou gol, când o femeie subţirică apare în faţa lui. Părul ei este negru şi lung, şi îi acoperă mai toată faţa, dar poţi vedea că poartă o mască chirurgicală roşie. Bărbatul gândindu-se că nu e nimic se apropie să se uite mai bine. Acesta o priveşte iar ea îl prinde uitându-se. Acesta în zâmbeşte, iar ea îl întreabă „Sunt drăguţă?” Luat prin surprindere el răspunde „Da”. Apoi, ea îşi să jos masca, arătându-şi restul feţei. O tăietură de la o ureche la cealaltă arătându-i gingiile, dinţi şi ligamentele. Ea ţipă la bărbat din nou „Acum mai sunt drăguţă?” De spaimă, bărbatul încearcă să fugă cât mai departe de femeie. Aceasta are un bisturiu şi începe să meargă după bărbat, când uşile metroului se deschid bărbatul fuge.

Această poveste este una japoneză, care se pare că a trecut şi la coreeni. În versiunea japoneză fata are o mască albă şi îl întreabă pe bărbat dacă este drăguţă, dacă acesta răspunde da, ea îşi va da jos masca şi va întreba din nou. Dacă a doua oară cel întrebat spune nu, fata îl va omorî, dacă va spune da, aceasta îi va face aceeaşi tăietură. Există, se pare, şi un mod de a scăpa, şi anume să spui „Nu este nimic îneregulă cu faţa ta.”

Kuchisake-onna este denumirea în japoneză în caz că vreţi să căutaţi pe google.


Sunt in spatele tau, cu un cutit in mana, gata oricand sa te dobor.Dar nu o fac, deoarece astept momentul prielnic...Legende Coreene Ef5KXPq
Sus In jos
Bishamon
Spammer
Spammer
Bishamon

Mesaje : 1154
Data de inscriere : 03/01/2015
Varsta : 20

Legende Coreene Empty
MesajSubiect: Re: Legende Coreene   Legende Coreene I_icon_minitimeLun Iul 03, 2017 4:22 pm

Si la 1 si la 8, voiam sa zic ca sunt legende japoneze schimbate putin, dar de fiecare data ai precizat ca sunt legende japoneze. Mi a mai placut cea cu liftul Laughing) creepy si amuzant


Va ador Legende Coreene Grinfaceplz
Sus In jos
Gina
Veteran
Veteran
Gina

Mesaje : 230
Data de inscriere : 27/08/2013
Varsta : 19
Localizare : Hell

Legende Coreene Empty
MesajSubiect: Re: Legende Coreene   Legende Coreene I_icon_minitimeLun Iul 10, 2017 7:31 pm

Am văzut în titlu „coreene” și am apăsat imediat. Am eu ceva cu dramele coreene în ultimul timp, deci m-a atras imediat subiectul.
Totuși, mă așteptam la ceva mai mult. 2 și 5 sunt povești ordinare. Mai bine zis situații.
Aia cu baia în susan a fost ciudată rău. Nu le văd finalul la 5,6.
Celelalte sunt șmechere, mi-a plăcut prima.


♦️◄●►♦️◄●►♦️◄●►♦️◄●►♦️◄●►♦️◄●►♦️◄●►♦️◄●►♦️
I never liked you. I never will. I will hate you until I die ✟ ☻
Legende Coreene Rc2zg3n[/size]
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
avatar


Legende Coreene Empty
MesajSubiect: Re: Legende Coreene   Legende Coreene I_icon_minitimeMier Ian 09, 2019 8:43 am

ce interesanta mi se pare povestea
Sus In jos
Continut sponsorizat
Legende Coreene Empty
MesajSubiect: Re: Legende Coreene   Legende Coreene I_icon_minitime

Sus In jos
 
Legende Coreene
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Spectrul Realității :: ★ CATEGORIILE INIȚIALE ★ :: Legende/Mituri-
Mergi direct la: